Eigenaresse van Stal Cruquius is Libuše Hrouda, zelf altijd en nog steeds actief in de wedstrijdsport, in het les geven en het trainen van paarden. Zij is in het bezit van ORUN diploma en NHB Deurne diploma en heeft meerdere paarden uitgebracht in de klasse Z2 dressuur en ZZ springen. In haar wedstrijdcarrière is zij meerdere malen kampioen van Noord-Holland geweest. Tevens heeft zij de dekhengst Uniform met succes uitgebracht en werd kampioen in de Hengstencompetitie klasse M.
Libuše is op haar achttiende begonnen met het opzetten van Stal Cruquius en in de loop der jaren heeft ze het weten uit te bouwen tot een modern en efficiënt bedrijf, waar het welzijn van de paarden en de veiligheid van de ruiter duidelijk voorop staat.

Libuše geeft dressuur- en springlessen zowel privé als in groepsverband. Ook caroussel/viertallessen behoren tot de mogelijkheid voor pony’s en paarden, dit alles t/m Z niveau.

Ook haar dochters zijn actief in de sport. Anouck Gaastra is in het bezit van het ORUN niveau 2 certificaat en het CIOS diploma. Op dit moment doorloopt zij de opleiding ”Hippische Bedrijfskunde” op de CAH Vilentum in Dronten. Zij brengt verschillende paarden op wedstrijden uit zowel in de dressuur als in het springen. Op dit moment rijdt zij een 7-jarige elite merrie in de klasse Z1 dressuur en een talentvolle 4-jarige ruin.
Oudste dochter Monica Gaastra heeft ook haar sporen verdiend in de wedstrijdsport. Momenteel start zij in de Prix St. George.

Ook kunnen paarden en pony’s gereden en gelongeerd worden door Libuše of door haar personeel.

Contact20151114-_MG_0043

20151115-IMG_0560